Klassenassistent(en) inschakelen voor uw sectie(s)?

Docenten hebben het vaak al druk zat. Wilt u de werkdruk voor uw docenten verlagen? AthenaSchool biedt klassenassistenten die de docenten helpen, zodat de docent meer tijd overhoudt voor kerntaken. De assistenten kunnen taken overnemen, lessen opvangen of leerlingen in kleine groepjes helpen bij hun schoolwerk. Zo verdwijnen eventuele leerachterstanden en houdt de docent tijd over voor wat hij werkelijk wil doen: lesgeven. Bent u benieuwd hoe een klassenassistent uw school kan helpen? Wij gaan er graag met u over in gesprek.

Vraag informatie aan!

Wat doet een klassenassistent?

Een klassenassistent (ook wel: klassenstudent) is er om de docent (of vaksectie) te ondersteunen bij randzaken. Voorkom dat uw docent uitvalt of overbelast raakt door een overvolle agenda, lesopvang en randzaken. Klassenassistenten helpen de docent bij al dit soort randzaken. In opdracht van de docent of vaksectie voert de klassenassistent ondersteunende taken uit in het voortgezet onderwijs. Ook biedt de klassenassistent leerlingen individuele begeleiding bij bijvoorbeeld opdrachten om zo leerachterstanden weg te werken.

De precieze taken die een klassenassistent uitvoert, bespreken we graag met uw school. We stemmen dit altijd af op uw behoeften.

De voordelen van klassenassistenten via AthenaSchool

Het voordeel van onze klassenassistenten is dat zij enerzijds goede onderwijsvaardigheden en anderzijds ook vakinhoudelijke kennis hebben. Elke klassenassistent volgt een relevante opleiding en heeft een uitgebreid traject doorlopen om als klassenstudent voor AthenaSchool te mogen werken. Iedere klassenstudent heeft een eigen specialisatie: alfa, bèta of gamma. Daardoor kunnen zij als geen ander op een begrijpelijke manier de lesstof uitleggen in groepjes, huiswerkbegeleiding bieden of bij uitval een les overnemen.

Met een klassenassistent op school bent u zeker van:

 • Allround professionals die zelfs lessen kunnen overnemen
 • Meer persoonlijke begeleiding voor leerlingen
 • Tijd over voor docenten om op kerntaken te focussen
 • Goede opvang van leerlingen, ook bij uitval
 • Betere schoolresultaten door individuele begeleiding
 • Ondersteuning bij randzaken én vakinhoudelijke ondersteuning
Vraag informatie aan!

Minder leerachterstanden door individuele begeleiding

Binnen de klas zijn soms grote niveauverschillen te zien tussen leerlingen. Voor docenten is het vaak door tijdgebrek lastig om leerlingen die achterlopen de juiste individuele begeleiding te bieden. Een klassenstudent kan dit van de docent overnemen. Hij of zij gaat persoonlijk aan de slag met leerlingen met een achterstand, bijvoorbeeld door in kleine groepjes bijles te geven, een huiswerkklas te begeleiden of door individuele leerlingen apart te helpen.

Zo krijgen leerlingen de aandacht die zij nodig hebben om hun prestaties te verbeteren en kunnen de goede leerlingen juist excelleren, omdat niet meer alle aandacht uitgaat naar de leerlingen met mindere prestaties. Dat betekent: maximale leeropbrengst voor alle leerlingen.

"Behaal dankzij de klassenstudenten van AthenaSchool maximale leeropbrengst voor alle leerlingen."

Wie zijn onze klassenassistenten?

Onze klassenassistenten zijn topstudenten die op dit moment een relevante studie volgen. Zij hebben een uitgebreide selectieronde en interne trainingen doorlopen van AthenaSchool. Zo weet u zeker dat de klassenassistent over de juiste vakinhoudelijke kennis én onderwijskwaliteiten beschikt. Ook is het vaak mogelijk om specifiek een klassenstudent te selecteren die van uw school afkomstig is. Daardoor krijgt u een assistent die bekend is met de school, de werkwijze en de regio.

Met hun enthousiasme en jeugdigheid weten de klassenstudenten zelfs die leerlingen mee te krijgen die met tegenzin naar school gaan. Door elke leerling te geven wat hij nodig heeft, kunnen de leerlingen beter presteren. Dat geeft zelfvertrouwen én meer plezier om naar school te gaan. Dát is waar we het bij AthenaSchool elke dag voor doen. Al tien jaar.

Bespreek de mogelijkheden

Vaste klassenassistent op vaste dagen

We begrijpen dat het voor de docent en de leerlingen prettig is als zij steeds met één en dezelfde klassenassistent te maken krijgen. Daarom spreken we graag dat u tijdens een bepaalde periode ondersteuning krijgt van een bepaalde klassenassistent. Diegene kan, afhankelijk van het rooster, steeds op dezelfde dag komen. Zo kunnen zij echt een band opbouwen met de leerlingen en ook met de docent die ze ondersteunen.

Overigens zijn onze klassenassistenten flexibel. Heeft u veranderde wensen? Dan is het vaak wel mogelijk om nieuwe afspraken te maken. Zo krijgt u altijd op het juiste moment de ondersteuning waar u behoefte aan heeft.

Wat scholen aan ons waarderen?

 • Ervaren klassenassistenten die de docenten ondersteunen
 • Meer focus voor docenten op hun kerntaken
 • Ruime ervaring: 165 partnerscholen, 55.000+ leerlingen geholpen
 • Ervaren docenten die door ons zijn getraind
 • Persoonlijk aanspreekpunt en korte lijnen
 • Vaak oud-leerlingen van uw school als klassenstudent
 • Flexibel inzetbaar: alles is bespreekbaar

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u de werkdruk voor uw docenten verlagen? En bent u benieuwd hoe een klassenassistent van AthenaSchool daarbij kan helpen? We gaan er graag met u over in gesprek. Neem contact op via het formulier hieronder. Dan zal een van onze onderwijsadviseurs u bellen voor een kennismaking.

Vraag informatie aan!